Temat: Rodzaje i funkcje składników odżywczych.
Mieliście już możliwość eksperymentowania w kuchni. Prawie wszyscy wywiązali się z tego wytwórczego zadania. Przepisy były bardzo różne od przekąsek, dań śniadaniowych, po dania obiadowe i desery.
A teraz o tym, co w tych daniach się znajdowało.
Proszę zapoznać się z wprowadzeniem do tematu.
link do tematu: https://drive.google.com/open?id=14jn0DdC6gLsI5DtTrd0pWEsObEackaSk
W zeszycie proszę zapisać: temat i wkleić lub przepisać zadania
Po dwóch kolejnych lekcjach poproszę o przesłanie zdjęć tych kart pracy na pocztę klasową.
Do końca tego tygodnia pojawią się oceny, które otrzymaliście do tej pory. Ci, którzy nie wywiązali się z zadań i nie wyjaśnili, dlaczego ich nie zrobili otrzymają ocenę niedostateczną.
Lekcja 2 - pierwszeństwo przejazdu na skrzyżowaniu
Lekcja 3 - przepis na posiłek i zdjęcia posiłku, który zrobiliście
Pozdrawiam Piotr Smalak