MENU
18.11.2024-22.11.2024 r.
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Zupa mleczna z makaronem 120g Bułka30g Serek topiony 5g Schab gotowany20g Ogórek 20g Herbata z miętą 100ml
|
Poniedziałek 18.11.2024 r. Zupa barszcz czerwony 200ml Filet drobiowy w sosie paprykowym 50g/50g Ryż 100g Surówka wielowarzywna 80g Kompot z owoców 100ml(truskawka, wiśnia, czarna porzeczka) |
Kruche paluszki z ciasta francuskiego 2szt Kawa zbożowa na mleku100ml Owoc sezonowy 1szt
|
Płatki owsiane na mleku 120g Bułka30g Serek topiony 5g Szynka z piersią indyka20g Pomidor 20g Herbata owocowa100ml |
Wtorek 19.11.2024 r. Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką 200ml Stek z mięsa wieprzowego z cebulką i papryką 50g /20g Ziemniaki gotowane 100g Surówka z kapusty czerwonej z marchewką i porem 80g Kompot z wiśni 100ml(wiśnia) |
Makaron z twarogiem i śmietanką z musem owocowym 100g/50g Herbata z cytryną 100ml
|
Chleb razowy30g Bułka musli30g Masło śmietankowe5g Jajko gotowane1/2szt Polędwica sopocka20g Ogórek 20g Kakao 100ml |
Środa 20.11.2024 r. Zupa Grochowa 200ml Spaghetti z sosem bolońskim 100/ 80g Sałatka szwedzka 80g Kompot z czarnej porzeczki 100ml(czarna porzeczka) |
Mleczna bułeczka z płatkami czekolady 60g Budyń 100ml
|
Płatki kukurydziane z mlekiem20g/100g Bułka musli30g Masło śmietankowe5g Pasztet pieczony30g Papryka20g Herbata malinowa 100ml |
Czwartek 21.11.2024 r. Zupa biały barszcz 200ml Pieczony udziec z kurczaka 1p Ziemniaki puree 100g Surówka z marchewki z selerem 80g Kompot z owoców 100ml(truskawka, wiśnia, czarna porzeczka) |
Parówka na gorąco 50g Pieczywo 30g Pomidor 20g Kawa zbożowa na mleku 100ml |
Chleb razowy 30g Bułka 30g Masło śmietankowe 5g Pomidorowa pasta z ryby z ryżem i warzywami 40g Ser żółty 20g Pomidor, ogórek 20g/10g Kawa zbożowa na mleku 100ml |
Piątek 22.11.2024 r. Zupa kalafiorowa z zieleniną 200ml Makaronowe kokardki z twarogiem, śmietaną i owocami 250g Owoc 1szt Kompot z truskawek 100ml(truskawka) |
Domowe ciasto biszkoptowe 50g Kakao 100ml
|