MENU

           14.04.2025-16.04.2025 r.

 

 

Śniadania

Obiad

Podwieczorek

Chleb razowy30g (mąka żytnia, woda, mąka pszenna, przecier jabłkowy, sól, drożdże)
 Bułka30g (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier, glukoza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g(śmietanka)

Szynka wiejska  20g(mięso wieprzowe 65%, woda, skrobia modyfikowana, dekstroza, stabilizatory, sól, substancje zagęszczające, regulator kwasowości, izolat białka sojowego, przyprawy, aromat)

Ser żółty 20g(mleko pasteryzowane,sól, stabilizator, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna)

Pomidor 20g

Ogórek 10g

Kakao 100ml(mleko 2,0%, kakao)

Alergeny (mleko, gluten, soja)

Kcal 328

Białko16,6g,Węglowodany37,4g,

Tłuszcze 12,0g

Poniedziałek 14.04.2025                                        

Zupa barszcz ukraiński 200ml (gotowanie)wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew seler, pietruszka, buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola perłowa, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, cukier)

Bitki ze schabu w sosie z warzywami 50g/50g (gotowanie) mięso wieprzowe ze schabu ,  mąka pszenna, włoszczyzna  przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,)

Kasza jęczmienna 100g(kasza jęczmienna , sól, olej)

Surówka z kapusty białej z marchewką 80g (kapusta biała,  marchew, sól, cukier, pieprz, olej słonecznikowy)                          

Kompot z owoców 100ml(woda, truskawka, wiśnia, czarna porzeczka, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, seler)

Kcal 480

Białko24,5g,Węglowodany54,0g, Tłuszcze 9,5g

Koktajl z owocami na jogurcie naturalnym100ml ( jogurt naturalny (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), truskawki )

Bułeczka  pszenna30g(mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier, glukoza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy)

 

 

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 131

Białko5,6g,Węglowodany 25,7g,

Tłuszcze 1,9g

Chleb żytni 30g (mąka żytnia, woda, sól)

Bułka musli30g (mąka pszenna, woda, mąka pszenna graham, ziarna:słonecznik, sezam, siemię lniane, płatki:owsiane, jęczmienne, drożdże, sól, cukier, skrobia ziemniaczana,emulgator,mąka sojowa, dekstroza, kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g(śmietanka)

Polędwica sopocka20g Mięso wieprzowe (56%), woda, sól, izolat białka sojowego, substancja zagęszczająca: E407, stabilizator: E451, błonnik pszenny (bezglutenowy), białko zwierzęce wieprzowe, przeciwutleniacz: E301, glukoza, wzmacniacz smaku: E621, cukier, aromaty, substancja konserwująca: E250

Serek śmietankowy 20g (mleko pasteryzowane, śmietana , sól, białka mleka)

Ogórek świeży 20g

Herbata  malinowa100ml (woda, herbata owocowa malinowa, cukier)

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 228

Białko13,2g,Węglowodany32,5g,

Tłuszcze 6,0g

Wtorek 15.04.2025                                                 

Zupa ogórkowa 200ml(gotowanie) (wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, ogórek kiszony,śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, lubczyk, koper świeży))

Kotlet mielony 50g( mięso mielone z łopatki,jaja,cebula bułka tarta, sól , pieprz)

Ziemniaki gotowane 100g( ziemniaki, sól)

Surówka z buraków 80g(buraki gotowane, cebula, sól, cukier, olej)

Kompot z truskawek 100ml (woda, truskawka, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja)

Kcal 493

Białko18,4g,Węglowodany51,7g, Tłuszcze 17,1g

 

Płatki kukurydziane na mleku 120g/20g ( płatki kukurydziane(Grys kukurydziany 99,8%, cukier trzcinowy, sól morska, melasa cukru trzcinowego), mleko 2,0%)

Owoc sezonowy

Alergeny (mleko)

Kcal 189

Białko 5,7g,Węglowodany 34,1g,

Tłuszcze 2,8g

Kasza  manna  na mleku 120g(kasza manna (kasza manna z pszenicy 100%, mleko 2,0%)

Bułka30g (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier, glukoza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g(śmietanka)

Schab pieczony 20g(schab wieprzowy, sól, pieprz)

 Papryka 20g

Herbata z cytryną 100ml(woda, herbata czarna, cukier, cytryna)

Alergeny (mleko, gluten)

 

Kcal 296

Białko11,5g,Węglowodany43,1g,

Tłuszcze 9,4g

Środa 16.04.2025                                                 

Zupa Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 200ml(gotowanie) wywar mięsno-warzywny (korpusy drobiowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, makaron nitki (semolina z pszenicy durum), pietruszka natka św., przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, kurkuma)

Soczysta pierś z  kurczaka 50g(pieczenie) filet z kurczaka,  bułka tarta, przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, olej rzepakowy))

Ziemniaki gotowane 100g( ziemniaki, sól)

Surówka z marchewki z chrzanem  80g(marchewka,  kapusta biała , chrzan (korzeń tarty chrzanu, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, mleko w proszku, sól, białka mleka, substancje zagęszczjące, regulator kwasowości, substancja konserwująca), majonez (olej rzepakowy, woda, żółtko jaj, ocet spirytusowy, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól), cukier, skrobia modyfikowana, sól, przeciwutleniacz, barwnik:karoteny), przyprawy)

Kompot z czarnej porzeczki 100ml (woda, czarna porzeczka, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, seler,jaja, )

Kcal 450

Białko14,8g,Węglowodany25,9g, Tłuszcze 7,4g

Bułeczka z kruszonką60g (mąka pszenna, cukier, olej , jaja, serwatka z mleka, drożdże, sól)

Dżem truskawkowy  20g (truskawki, cukier, woda, pektyny,gumaguar, kwas cytrynowy)

Kawa zbożowa na mleku 100ml(kawa zbożowa, mleko 2,0%)

 

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 284

Białko 8,2g,Węglowodany 44,6g,

Tłuszcze 8,2g